29 maig 2024 Conselleria de Salut

Arranquen les xerrades informatives sobre consum responsable i bon ús dels medicaments NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Arranquen les xerrades informatives sobre consum responsable i bon ús dels medicaments

S’emmarquen en el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Salut i l’IMAS

La primera trobada s’ha celebrat a la Llar Avinguda Argentina de Palma

En el marc del Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Salut i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, dins el programa «Consum per la gent gran», la Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum de la Conselleria de Salut ha iniciat un nou cicle de xerrades informatives. La primera ha tengut lloc avui a la Llar Avinguda Argentina, a Palma.

Amb el títol «Consumeix amb responsabilitat: Compra de productes i serveis i Medicaments», la cap del Servei de Control de Medicaments i Productes Sanitaris, Aina Molina, i la cap de la Secció d’Educació i Formació de la Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum, Gemma Melero, informen el col·lectiu de la gent major dels seus drets com a persones consumidores,  així com sobre les pautes i recomanacions per tal de fer un ús racional dels medicaments. 

Un dels objectius principals és protegir les persones majors de les estafes digitals i posar al seu abast les eines necessàries per navegar per internet de manera segura. 

El director general de Prestacions, Farmàcia i Consum, Joan Simonet, ha destacat «la importància d’aquest conveni i la utilitat de la iniciativa, adreçada a un col·lectiu que precisa d’eines per fer un consum més racional, conèixer els seus drets i, per tant, poder exigir-los».

«Els darrers anys s’ha reduït la bretxa digital en les persones majors de manera considerable; tot i això, tothom no té els mateixos coneixements respecte dels riscos associats a aquestes tecnologies i és important que des de les administracions facilitem canals d’informació per evitar amenaces i enganys que posen en perill la seva seguretat», ha dit la directora insular d’Atenció Comunitària i Promoció de l’Autonomia Personal, Catalina Maria Mascaró.

Durant una hora, les persones usuàries de la Llar Avinguda Argentina de Palma han treballat com evitar els fraus més comuns dels ciberdelinqüents en una sessió informativa on també s’han tractat les conseqüències de consumir fàrmacs sense prescripció mèdica.

Aquestes jornades divulgatives s’emmarquen dins un conveni signat entre la Conselleria de Salut i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). La jornada es repetirà les properes setmanes als Centres de Promoció de l’Autonomia Personal que l’IMAS gestiona a Llucmajor, Petra, Puigpunyent, Felanitx i a la Llar Reina Sofia de Palma.