LOGO CAIB
2 desembre 2023 Conselleria de Presidència i Administracions Públiques

882 persones s'han examinat en el procés excepcional d'estabilització per concurs d'oposició de personal funcionari de la CAIB, i de l'Agència Tributària de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

882 persones s'han examinat en el procés excepcional d'estabilització per concurs d'oposició de personal funcionari de la CAIB, i de l'Agència Tributària de les Illes Balears

Les proves s'han celebrat aquest matí a les seus de la UIB a Mallorca i Eivissa i a l'institut Joan Ramis de Menorca

Un total de 882 persones han realitzat avui els exàmens corresponents al procés excepcional d'estabilització per concurs d'oposició de personal funcionari de la CAIBi de l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB).


En total estaven convocades 2.167 persones. D'aquestes, 1289 estaven convocades pel Cos Superior de la CAIB(A1) a Mallorca i se n'han presentat 648. A Menorca, també pel Cos Superior de la CAIB(A1) hi havia 26 aspirants convocats i se n'han presentat 13. Pel que fa al Cos de Gestió de la CAIB(A2), totes les places convocades eren a Mallorca, i hi estaven convocades un total de 782 persones, de les quals se n'han presentat finalment 201.
Pel que fa a l'ATIB, hi havia 56 aspirants convocats a Mallorca pel Cos Superior (A1) i se n'han presentat 12. I pel que fa al Cos de Gestió (A2), hi havia 14 persones convocades a Eivissa i se n'han presentat 8.

Les persones aspirants han estat convocades a les 10 hores d'aquest matí a les seus de la UIB a Mallorca i Eivissa i a l'institut Joan Ramis de Menorca. Els aspirants als cossos superiors han hagut de realitzar un examen de 120 preguntes en un temps de 160 minuts. Els exàmens pels cossos de gestió tenien 100 preguntes a contestar en un temps màxim de 135 minuts.


La directora de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), Violeta Rodríguez, ha destacat que les proves s'han dut a terme «amb absoluta normalitat i sense incidents destacables».

Pel que fa a les places convocades, 30 són pel Cos Superior de la CAIB(29 a Mallorca i una a Menorca) i 3 són pel Cos de Gestió de la CAIBa Mallorca. I amb relació a les places de l'ATIB, 1 és pel Cos Superior (A1) a Mallorca i 1 és pel Cos de Gestió (A2) a Eivissa.

La directora de l'EBAPha explicat que els exàmens d'avui corresponen a un concurs d'oposició al qual «s'hi podia presentar qualsevol que tingués els requisits» i que aquest examen suposa «un 60% de la nota» l'altra 40% restant es pondera a través dels mèrits o l'experiència.

Violeta Rodríguez s'ha mostrat satisfeta amb la tasca feta. «Estem molt tranquils amb la feina que s'ha fet. Aquestes dues setmanes els tribunals han revisat pregunta per pregunta que fossin correctes per garantir que les proves no tinguessin cap classe d'errada ni de nul·litat». Ha afegit que «de tota manera sempre hi ha preguntes de reserva».

La directora de l'Escola Balear d'Administració Pública també ha estat demanada per la polèmica ocorreguda ara fa un any i mig amb l'anterior executiu amb relació als exàmens. Violeta Rodríguez ha assegurat que la borsa de preguntes es va fer d'una manera molt ràpida. «Es va decidir el mes de juliol del 2022 i havia d'estar feta en tres mesos, la qual cosa era molt complicada». I ha afegit que durant aquests mesos «s'ha constatat que hi havia preguntes que no eren correctes, es varen intentar inicialment salvar, però la borsa era tan àmplia que es va decidir que en el moment que es generassin els exàmens seria quanse solucionaria. Crec que ho hem aconseguit».