LOGO CAIB
22 març 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)09:30h

MESA SECTORIAL D'EDUCACIÓ

Dia: dimecres 22 de març de 2023
Hora: 9.30 h
Lloc:  sala de juntes del Gabinet del Conseller (c. del Ter, 16, 5a planta),

S'ha convocat la sessió extraordinària de la Mesa Sectorial d’Educació, aquest dimecres 22 de març de 2023, a les 9.30 h, amb l’ordre del dia següent:

1. Proposta de resolució de comissions de serveis per al curs 2023-24.

2. Calendari de processos de la Direcció General de Personal Docent.

3. Proposta de modificació de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d’adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d’horari, per als funcionaris docents als quals se’ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d’ensenyament no universitari, i s’aproven les instruccions que l’han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d’adjudicació de substitucions.

2)10:00h

PRIMERA EDICIÓ HORECA A MENORCA

Dia:  dimecres, 22 de març
Hora:10 hores
Lloc: recinte firal IDI. Polígon Industrial de Maó. Menorca

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, acompanyats del director insular d'Educació de Menorca, Joan Marqués, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, assisteixen a la  inauguració de la primera edició d’e la Fira Horeca a Menorca.

HORECA Balears Menorca 2023,  lloc de trobada dels professionals d'Hoteleria i la gastronomia a Menorca. En aquesta primera edició el fil conductor serà el turisme sostenible, donant suport a empreses i projectes que ajuden a contribuir per a millorar les Illes Balears.

3)10:30h

PATROCINI CLUBS

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 10.30 h
Lloc: pati del primer pis de la seu de la Conselleria d'Afers Socials i Esports. Plaça de la Drassana, 4. Palma

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, signa els contractes de patrocini a clubs esportius de 2023 amb 16 equips de les Illes Balears, acompanyada dels seus representants tècnics i de jugadors, a més del director general d'Esports, Carles Gonyalons, i del gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, Pere Joan March.

Els equips patrocinats, amb l'objectiu d'aconseguir un retorn mediàtic de la imatge de les Illes Balears, són els següents: Mallorca Palma Futsal, Avarca de Menorca, Conecta Balear, Voley Palma, Atlètic Balears Femení, Xelska Illes Balears, Azul Marino Viajes, Arabay Team Illes Balears, Club Volei Sóller, CIDE Palma, EHC de Palma, Club de Natació Palma, Mallorca Voltors, Mallorca Waterpolo Club, Son Cladera Tennis Taula i Tennis Taula Santa Eulària.

4)10:30h

CANVI D'HORA: RECÀRREGA AQÜÍFER SANT LLUÍS

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 10.30 h
Lloc: Depuradora de Sant Lluís. (Camí vell de Biniancolla).

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, i la presidenta del Consell insular de Menorca, Susana Mora, anunciaran els resultats preliminars de la prova pilot de recàrrega d'aqüífer sobreexplotat mitjançant aigües regenerades que s'està duent a terme a Sant Lluís.

5)10:30h

CONSUM RESPONSABLE

Dia: dimecres, 22 de març

Hora: 10.30 h

Lloc: Centre Insular de Menorca, Av. de Josep Maria Quadrado, 17. Maó

El director general de Consum, Félix Alonso, entrega un reconeixement a la cooperativa San Crispín per la seva tasca en la difusió dels valors de consum responsable. També hi participarà Belly Ester Ureña, presidenta de la Cooperativa San Crispin. En acabar l’acte s’atendrà als mitjans de comunicació.

6)10:30h

INAUGURACIÓ MURAL 

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 10.30 h 
Lloc: IES Marc Ferrer, avd. Vuit d'agost 90, Sant Francesc, Formentera  

Inauguració del mural commemoratiu a les dones pageses de l'illa amb motiu del 8M, amb la presència de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido i la directora de la IBDONA, Maria Duran. 

7)11:30h

CAMBIANDO VIDAS

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 11.30 h
Lloc: seu de la Fundació Endesa. C/ de Sant Joan de Déu, 1. Palma

Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports, tancarà la setena edició del programa Cambiando vidas, un projecte de formació per a la millora de l'ocupació de persones en situació o risc d’exclusió social, desenvolupat per Fundació Endesa en col·laboració amb Fundación Integra.

8)11:30h

Jaume I, Eivissa

INAUGURACIÓ MONÒLIT EIVISSA

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 11.30 h
Lloc: c. Jaume I, 1 (Eivissa) (cruïlla amb c. d'Avicenna)

El secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Miquel Àngel Sureda, i el regidor de Patrimoni i Normalització Lingüística de l'Ajuntament d'Eivissa, Josep Tur, inauguraran un monòlit dedicat a les Homilies d’Organyà. La figura forma part de la iniciativa Ruta de la llengua catalana i ha estat instal·lada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Eivissa.

9)12:00h

POAP MENORCA

Dia:dimecres, 22 de març 
Hora:12 hores
Lloc: Carrer Josep Maria Quadrado, 33, Maó. Menorca

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, inauguraran el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP) de Menorca.

De l’Acte també hi participen: el director insular d'Educació de Menorca, Joan Marqués, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, la directora insular del SOIB de Menorca, Miriam Cueva, i la directora de l’Institut de Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), Glòria Escudero.

Els POAP són iniciatives conjuntes entre els departaments d'Educació i Treball per oferir informació sobre la formació professional des de l'àmbit acadèmic i laboral i sobre les qualificacions professionals.

10)12:00h

PROJECTE GESTIÓ FORESTAL A MENORCA

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 12 h
Lloc: Canal de l'Enzell (Camí sa Roca, Es Mercadal).

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, presenten el projecte “Actuacions preventives en Punts Estratègics de Gestió per la defensa contra Incendis Forestals”, finançat amb fons Next GenerationEU a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

CONTACTE: Jaume Vinyas (638 83 67 82).

11)12:00h

TREBALLS EXCAVACIÓ I EXHUMACIÓ SON COLETES

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 12.00
Lloc: Sala d'actes de la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica (Polígon de Son Castelló. Plaça de Son Castelló 1, Palma)

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, ofereixen una roda de premsa per a informar de l'evolució dels treballs de la tercera fase d'excavacions i exhumacions del cementiri de Son Coletes.

 

12)12:00h

UBS SON FERRER I PEGUERA

Dia: dimecres, 22 de març

Hora: 12 h (Peguera) 13 h (Son Ferrer)

Lloc: Carrer Monte, 10 (Peguera); Carrer Ca’n Ferrer, cantonada amb carrers Pit-Roig i Colom (Son Ferrer)

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assisteix als actes de presentació dels projectes de construcció de les unitats bàsiques de salut de Peguera i Son Ferrer. L’acompanyaran Alfonso Rodríguez, batle de Calvià, Manuel Palomino, director general del Servei de Salut i Miquel Caldentey, gerent d’Atenció Primària de Mallorca.

13)13:00h

MURAL HOMENATGE 8M

Dia: dimecres, 22 de març
Hora: 13 h 
Lloc: IES Sa Colomina, C/ Vicent Serra i Orvay, 40, Eivissa 

Inauguració del mural commemoratiu a les cambreres de pisos dels hotels amb motiu del 8M, amb la presència de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el batle d’Eivissa, Rafael Ruiz i la directora de l’IBDONA, Maria Duran.