7 febrer 2023 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

24 bodegues de vins DO i IGP de les Balears participen en la 3a edició de la Barcelona Wine Week NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

24 bodegues de vins DO i IGP de les Balears participen en la 3a edició de la Barcelona Wine Week

A. Ortega: «La presència de més bodegues que mai i les bones xifres del 2022 ens indiquen que aquest sector té molt de futur»

Els vins amb marques de qualitat de les Illes Balears cada vegada són més reconeguts i valorats, tant en l’àmbit intern com a extern. Així ha quedat palès a la fira de la Barcelona Wine Week, una de les fires de referència del sector vitivinícola d’Espanya, a la qual han acudit més bodegues de les Illes que mai, fins a 24 en total: 18 de Mallorca, 4 de Menorca, una d’Eivissa i una de Formentera. Hi ha representats vins de la DO Binissalem, la DO Pla i Llevant, Vi de la Terra de Mallorca, Vi de la Terra de Menorca, Vi de la Terra d’Eivissa i Vi de la Terra Formentera. Tots han compartit un estand comú organitzat amb la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, com ja es va fer l’any passat.

La fira, que ha arrancat aquest dilluns, 6 de febrer, i s’allargarà fins dimecres, 8 de febrer, ha rebut la visita del ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que va visitar l’estand de les Balears juntament amb el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega. Segons el director general, que és present a la fira per acompanyar i recolzar les bodegues, «la presència de més bodegues que mai i les bones xifres del 2022 ens indiquen que aquest sector té molt de futur i que anem en la bona direcció». També va visitar l’estand de la conselleria la directora d’Economia del Consell de Menorca, Pilar Pons.

El sector vitícola de les Illes Balears ha agafat en els darrers anys una gran projecció tant interna com externa, degut en part a la promoció que s’ha fet de cara al sector turístic i de la restauració. «Tot i que encara no coneixem les dades de comercialització del 2022, les sensacions són molt bones i apunten a un any de rècord, com així ha passat amb les xifres de producció», ha destacat Ortega. El 2022 es varen produir 63.548 hectolitres de vi, un 14,2% més que el 2021, i també va augmentar la producció de raïm en un 15,8% respecte de 2021. La comercialització dels vins de qualitat va augmentar el 2021, respecte de 2020, un 36%, i recuperava, així, les xifres prèvies a la pandèmia.

Les bodegues de Mallorca que han acudit a la fira són: Can Verdura, Can Fumat, José L. Ferrer, Binigual, Pere Seda, Bordoy, Miquel Gelabert, Miquel Oliver, Binigrau, Butxet, Blanca Terra, Mortitx, Oliver Moragues, Ava Vins, Son Vich de Superna, Dalt Turó, Ses Talaioles i Can Axartell; les de Menorca, Son Cremat, Sa Forana, Morvedra i Torralbenc; la d’Eivissa, Ojo de Ibiza; i la de Formentera, Terramoll.