6 maig 2024 Conselleria de Salut

El Servei de Salut i el Col·legi de Metges amplien el conveni de col·laboració d’ajuda integral als metges amb una malaltia mental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Servei de Salut i el Col·legi de Metges amplien el conveni de col·laboració d’ajuda integral als metges amb una malaltia mental

S’adreça als metges i metgesses que pateixen alguna addicció o estan en risc de patir-ne

El Servei de Salut ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) per desenvolupar el Programa d’Ajuda Integral al Metge Malalt. El director general del Servei de Salut, Javier Ureña i el president del COMIB, Carles Recasens, han estat els encarregats de signar el document.

El Servei de Salut ha ampliat enguany el conveni de col·laboració de 30.000 € a 65.100 € anuals per tal de cobrir els trastorns de la conducta a causa d’una malaltia mental greu, davant l’increment de pacients en tractament. Cal tenir en compte que durant l’any 2023 es varen fer un total de 930 sessions terapèutiques.

Per mitjà d’aquest programa es dona atenció i ajuda específica als metges i metgesses que pateixen trastorns de la conducta a causa del consum de substàncies addictives o que estan en risc de patir-ne, així com trastorns de conducta per una malaltia mental greu.

Els objectius són ajudar el major nombre possible de professionals que estiguin en aquesta situació, assegurar que reben l’assistència especialitzada necessària, afavorir-ne la rehabilitació com a professionals i garantir que la pràctica de la medicina es faci en les millors condicions possibles per a la salut dels pacients. Cal tenir en compte que les addiccions poden incapacitar els professionals de manera temporal per exercir correctament la pràctica professional.

L’assistència s’adreça principalment a professionals amb tres problemes de salut bàsics: alcoholisme, dependència d’altres drogues (inclosos els psicofàrmacs) i trastorns mentals. Les intervencions consisteixen en visites mèdiques de diagnòstic, tractament i seguiment; teràpies psicològiques individuals, grupals i de família, controls analítics i toxicològics i controls psicofarmacològics. A més, aquests professionals necessiten atenció mèdica especialitzada en condicions de confidencialitat absoluta per detectar els casos i instaurar una assistència integral adequada.